Winkelen en musea bezoeken.

Eersel beschikt niet over een uitgebreid winkelgebied, maar het is wel gezellig er wat rond te neuzen. Er zijn wat bijzondere winkels in het centrum. Daarnaast beschikt Eersel over meerdere supermarkten, waaronder een Plus, Lidl en Aldi in de Nieuwstraat en een  Jumbo in de Willibrordusstraat.  In Bergeijk is een (kleinere) AH in de burg. Magneestraat. De Plus en Jumbo  zijn door de week van 8.00 tot 21.00 open, op zondag van 10.00 tot 20.00  (Lidl tot 20.00/18.00)

Eindhoven is het winkelcentrum voor het zuiden van Nederland. Het assortiment is breed, van grote warenhuizen als Bijenkorf en Primark tot speciaalzaken op allerlei terreinen.Een absolute aanrader is het voormalige fabrieksterrein van Philips in de wijk Strijp. Hier is onder andere de meubelfabriek annex woonwinkel van Piet Hein Eek gevestigd, met brasserie. Ook de versmarket in Strijp S en de Feel Good Market zijn hip. In een half uur zijn met de auto interessante dorpen als Valkenswaard, Oirschot, Oisterwijk, Hilvarenbeek en Lommel bereikbaar. Tilburg heeft eveneens een gezellig winkelcentrum. Iets verder liggen ’s Hertogenbosch en Hasselt in België.

Voor liefhebbers van moderne kunst zijn het van Abbemuseum in het centrum van Eindhoven en het museum de Pont in Tilburg een must. Ook het bij het museum de Pont gelegen Textielmuseum is zeker de moeite waard. Eindhoven bezit meerdere musea, oa het bedrijfswagenmuseum van DAF en een replica van een prehistorisch dorp. In de regio zijn tal van kleinere musea, zoals het Vincentre in Nuenen over Vincent van Gogh, het Bakkerijmuseum in Luyksgestel en het Kempenmuseum de Acht Zaligheden in Eersel. 

In de informatiemap in uw huisje vindt u hierover nadere informatie en suggesties voor interessante of leuke bestemmingen in de buurt.