Eten & drinken, restaurants in de omgeving, zelf koken

Hof van Eersel ligt in de Kempen, een Bourgondische omgeving, zowel wat betreft de gastvrijheid van de bewoners als de keuze in gelegenheden om gezellig en lekker te eten of van een drankje te genieten. Eersel heeft een bijzonder marktplein met een oude historie. Van voorjaar tot najaar is de Markt gevuld met gezellige terrasjes. Vooral in het weekend is het hier gezellig druk. Hier vindt u ook allerlei restaurants om u culinair laten verwennen maar ook  om gezellig en lekker te eten of met de kinderen uit te zijn.  Zeker in het weekend verdient het aanbeveling tijdig te reserveren. Wij adviseren u graag over de lokale restaurants.

In de buurt vindt u restaurant de Keijzer, bij het parkeerterrein van camping ter Spegelt, niet ver van Hof van Eersel. Op fietsafstand liggen verschillende bijzondere uitspanningen, zoals het Wild Zwijn op de grens met België op weg naar Postel, de abdijen van Postel en Achel of pleisterplaatsen aan de fietsroutes door de bossen. En ook in de nabijgelegen dorpen zijn goede eetgelegenheden te vinden. In Eindhoven en directe omgeving zijn enkele restaurants, die beschikken over een of meer Michelinsterren. In uw huisje vindt u een lijst met restaurants, openingstijden, adressen en telefoonnummers.

Onze gastenhuisjes beschikken niet over een eigen keuken, gemeentelijke regels laten dit niet toe. Wilt u zelf koken kunt gebruik maken van de faciliteiten in het Paardenhuis. Hier zijn een vierpits inductiekookplaat, oven en voldoende kookgerei beschikbaar.  Het is uiteraard niet de bedoeling uitgebreide diners te bereiden. Ook andere gasten willen graag van het Paardenhuis gebruik kunnen maken. Wij vragen dan ook dit steeds even met ons af te stemmen. In elk van de huisjes is er gelegenheid koffie of thee te zetten. . In het Paardenhuis is een beperkte “honesty bar” aanwezig met frisdranken, bier en wijn en een ruimte in de centrale koelkast. 

Op uw verzoek verzorgen wij graag uw ontbijt. Wilt u hiervan gebruik maken kunt u dat bij de boeking aangeven of de wens hiertoe bij aankomst kenbaar maken. Wilt u gebruik maken van een door ons verzorgde avondmaaltijd vragen we u dit de dag tevoren aan te geven of bij boeking te vermelden. “Eten wat de pot schaft” bestaat uit  hoofdgerecht en nagerecht. Op verzoek kunt u ook gebruik maken van ons “plateau Hof van Eersel”, bestaande uit een aantal koude vis- en vleesgerechtjes.