Wandelen & fietsen

Eersel, parel van de Kempen, is een wandelgemeente bij uitstek. Op de site van Eersel Wandelgemeente (Eersel was DE wandelgemeente van Nederland in 2014) is een keur aan wandelingen te vinden. En ook fietsers komen meer dan aan hun trekken. Hof van Eersel ligt in het hart van dit gebied, in het zuidelijke deel van de gemeente en op 100 meter van het natuurgebied “de Kempen”. Dit als “stiltegebied” aangewezen natuurgebied bestaat afwisselend uit bos, hei en landbouwgebied en is ruim 2000 hectaren groot. Het is onderdeel van het 8000 hectaren grote Grenspark de Kempen, dat deels in Noord-Brabant, deels in de Belgische provincies Antwerpen en Belgisch Limburg ligt. De bovenloop van de Grote Beerze loopt door dit gebied. U vindt er onder andere de natuurreservaten of beschermde bosgebieden Cartierheide, Goorloop, de Pals, de Hapertse Heide.

Het knooppuntennetwerk om te wandelen en om te fietsen loopt langs Hof van Eersel. Door van de knooppunten gebruik te maken kunt u zelf uw route samenstellen. U kunt ook gebruik maken van door ons samengestelde wandel- en fietsroutes die door de mooiste delen van de Kempen voeren. De wandelroutes variëren van 10 tot 25 km., de fietsroutes van 15 tot 90 km. Het merendeel van deze routes loopt vooral door bos en hei. In 2 minuten ben U op het uitgebreide netwerk van vier ATB-routes, die in dit gebied zijn uitgezet, variërend van 15 tot 35 km, op elkaar aansluitend tot een gezamenlijke lengte van meer dan 125 km. 

In uw huisje treft u een uitgebreide informatiemap met beschrijvingen en kaarten van deze routes om te wandelen, joggen, fietsen of mountainbiken. Een aantal van deze routes is ook via een URL of QRcode op uw iPhone te downloaden. We adviseren graag over mogelijke bestemmingen, over interessante of mooie routes of over de moeilijkheidsgraad. Enkele van de mooiste wandelingen of fietstochten in Brabant liggen bij ons voor de deur, waaronder de bijzonder afwisselende wandeling over de Cartierheide.  Het knuppelpad door het gagelstruweel en het pad door het berkenlaantje langs de meeuwenbroedkolonie zijn uniek, net als het verhaal dat bij deze wandeling hoort

We helpen indien nodig graag bij het huren van fietsen.